Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Det här med Google TV

När jag var 24 så jobbade jag som testare av Windows XP MediaCenter Edition, en mjukvara som skulle revolutionera TV-tittandet. Man skulle göra datorn till en TV.

Minns att Windows MediaCenter floppade, trots att jag vek ut mig i en OnOff-bilaga tillsammans med den specialbyggda fjärrkontrollen och ett förföriskt leende. Tekniken var egentligen inte problemet och inte mjukvaran heller. Men jag minns att trots pausning, EPG och hårddiskinspelning så tyckte jag att det var jobbigt att behöva logga in på Windows och ansluta skärmen till datorn för att få igång en sändning. Datorn är inte TV:n.

Nu vill Google göra TV:n till en dator  och mobiltelefonen till fjärrkontroll. Bland funktionerna finns stöd för både riktig TV och webTV. Man ska kunna ladda ner och köra appar direkt i TV:n och styra TV:n från sin Android-nalle. Rykten gör gällande att GoogleTV även kommer att vara inbyggt i din Playstation om ett år. Ditt tittarbeteende kommer att lära GoogleTV vad du tycker om och kunna erbjuda personligt anpassade TV-förslag. Det här sker med hjälp av en magisk Googlebox som man helt enkelt kopplar till sin TV.

Forrester Research påpekar:

Most people don’t want the traditional Web on their TV

Kan jag kolla på HippHipp, byta över till ett Kajan-klipp på YouTube, ladda ner säsong 2 på TVTorrents och sedan uppdatera min Facebookstatus? Fixar ni att ge mig ett PiP-fönster över Eurovision Song Contest och livechatten på SVT.se? Klarar ni att få min favorit-tablå synkad med Google Calendar? Då Google, kanske ni kan övertyga mig.

En reaktion på “Det här med Google TV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen