Svenska bloggares favoritämne alla kategorier är mat. Och då menar jag inte matbloggarna, som ju naturligtvis har frikort när det gäller att fotografera, beskriva och publicera maträtter och matvanor av alla slag.. Om du undrar vad jag menar med temat “dagens mat” så kan jag tipsa om några typiska inlägg:

Alex Schulman unnar sig delikatesser när han har ensamkväll. Blondinbella bloggar ofta sin frukost – det viktigaste målet och Sandra Beijer älskar är slänga ihop pasta med random goda grejer i.

Blondinbellas middag

Varför är mat ett så tacksamt tema för en bloggare?

  • Maten utgör en stor del av stämningen i den upplevelse man beskriver
  • Bilderna är ett sätt att visa att man faktiskt äter och är hälsosam (ja det händer)
  • Mat och matlagning är ett genuint intresse
  • Det är bra utfyllnad när man inte har något att blogga om.

Men visst kan mat också vara oerhört vackert. Och stämningsfulla blogginlägg med fina bilder vill ju alla ha. Det finns bloggförfattare som är fenomenala på att skriva trollbindande om sina matupplevelser. Elsa Billgren tar matbilder som gör att det vattnas i munnen och Tea bloggar inbjudande om Söta saker.

Kokospannacotta från sotasaker.com

Frågan är hur intressanta matrapporterna är för läsarna? En av mina killkompisar är likadan, han tar en bild på allt han äter när han är på semester och sparar i sitt fotoalbum. Du som känner igen dig, varför delar vi så gärna med oss vad vi äter?