Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Att ses hela tiden, ändå

Jag sladdar in på Örtagården ett par flämtande minuter innan tolv och är redan en halvtimme sen mot vad som var överenskommet. Där står @ullemon och @axbom tålmodigt och väntar med varsin lunchbricka. Vi har DM:at under helgen och spikat tid och mötesplats. När jag blev försenad var det som tur var bara en tweet och en taxiresa bort.

Framme vid Svampen stämmer jag av, nu via en publik tweet till dem båda – vart har de gått för att ta plats innan den värsta rusningen? @axbom svarar att de är på väg till Örtagården på Nybrogatan. Ingen adress eller länk. Men koordinaterna till Örtagården finns prydligt presenterade i min Foursquare-app, där står det dessutom att den vegetariska buffén är extra gpd just här. En blond, krullig nuna lyser från raden av tumnaglar under platsbeskrivningen – @ullemon är redan på plats.

När vi slagit oss ner vid ett bord skrattar och skämtar vi om snön och om stressen över att det aldrig blir av att vi ses. Samtalet glider snabbt in på en livlig konversation om visitkort, Webbdagarna, Pinterest, mötesdiscplin, workshops, retorik, Scrum, backuper, Picasa, projektledning och Facebook. Det var i somras vi träffades första (och senaste) gången men det är inga problem, det finns inga berg av frågor att ta sig över, inget kallprat och inga föreställningar. Vi följer ju varandras tweets, incheckningar, facebookstatusar och blogginlägg. @axbom har haft inbrott, tagit ut motorcykeln och vunnit en iPhone från Skandiabanken. @ullemon planerar Facebook-kampanjer åt sin mor, frossar i böcker till sin bokklubb och sniffar målarfärg inne på Pinterest. En vänskap sprungen ur ett gemensamt intresse och hållen vid liv tack vare detsamma. Vi ses igen om ett kvartal!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen