Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Allt jag kan har jag lärt mig på Microsoft

På Webbdagarna träffade jag min gamla kollega Mernosh Saatchi,  en av Framtidens kvinnliga ledare och grundare av Humblestorm som hyr ut konsulter till bl a Intel, Telia och Microsoft. Jag jobbade på Humblestorm i två år, parallellt med att jag pluggade på KTH och det var en helt galen period! Jag skrev dokumentation till MSDN, gjorde företagspresentationer om Microsoft Small Business Server och designade Sharepointmiljöer.

Skämskudde

I sex månader jobbade jag dessutom heltid med Windows XP Media Center. Det känns som forntid att se sin tjock-TV på helsidesuppslag i Onoffs reklambilaga. Missa inte min framtidsspaning anno 2005:

Jag är övertygad om att detta blir nästa stora grej!

Sasser

Ett annat minnesvärt uppdrag var som jour på Microsofts kundtjänst – jag ringde upp privatkunder vars datorer hade blivit infekterade av Sasser. Minns ni det viruset? Sasser infekterade din PC och orsakade din dator att stänga ner av sig själv. Den spred sig till tusentals andra på bara ett par dagar genom att gå ut på Internet och leta upp Windowsdatorer med samma sårbarhet.


Nu i efterhand inser jag att det var under den här perioden som jag blev ”Lisbeth Salander” – jag lärde mig allt om PC-datorer, Windows Mobile och MS Office och jag insåg att teknik och Internet var framtiden för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen