För sju år sedan startade jag Tastecasting.se. Vi kopplade ihop hotell/restaurang/nöjesarrangörer med inflytelserika personer i sociala medier. Priset var en gratis lunch och behållningen var trovärdig publicitet, stor spridning och uppriktiga rekommendationer. Jag minns det som igår när vi arrangerade sillprovning hos Erik Lallerstedt och bjöds in till produktlansering i Santa Marias provkök.

På vintern 2009 fick jag jobb som ansvarig för digital kommunikation på Electrolux och sålde sedermera Tastecasting.se till min kollega för 10 000 kronor. Så småningom blev konceptet med #influencermarketing och sponsrade bloggare till common practice för varenda PR-byrå värd namnet.

Therese Reuterswärd startade för en knapp månad sedan tillsammans med Agnieszka Baltyn siten Tastecasting.se. Tjänsten går ut på att folk som är aktiva i sociala medier äter och sedan bloggar om det. Resultatet blir gratis lunch för twittrarna och bloggarna samt marknadsföring för krogägarna.
Therese Reuterswärd startade för en knapp månad sedan tillsammans med Agnieszka Baltyn siten Tastecasting.se. Tjänsten går ut på att folk som är aktiva i sociala medier äter och sedan bloggar om det. Resultatet blir gratis lunch för twittrarna och bloggarna samt marknadsföring för krogägarna.

Vad tjänade vi på det hela? Jo, med tiden byggde vi upp en respektabel databas av ”foodies” med många följare. Tanken var att kunna ta betalt från lite större företag (hotell, matproducenter osv) för att få tillgång till vår plattform. Mot en kostnad kunde man även få detaljerad statistik över spridning och omnämnanden.

Jag minns sena kvällar då jag satt och hackade för att aggregera alla inlägg från ett och samma event. Inte helt lätt! Twitalyzer och bloggsökmotorn Twingly blev mina bästa vänner. Vi hade ambitiösa planer men var lite för tidigt ute.

Sprid gärna vidare!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneBuffer this page
  • Sorry, if not on the subject. I had somewhat embarrassment. I randomly lost my essay and I urgently need to create a brand new one particular. I can not create with my own strength, so I wanted to apply to the essay writing service for money. Discovered a number of web content about this, but I do not know in the event you can trust these web-sites. Has any one heard of the https://www.bestprofit-futures.info/the-very-best-remedy-for-the-education-2/ ???

    I also wanted to ask, did somebody encounter such an issue? And what will occur if they uncover out that my dissertation was purchased, and not written by me

  • Johanna Ögren

    Fast nä nu håller jag inte med dig Therese! 2009 som du hänvisar till, var det ju en skrälldus med PR-byråer som jobbade med olika influencers, ett arbete som redan pågått i rätt stor omfattning åtminstone tre år bakåt. Buzzador jobbade ju med bloggare och andra inflytelserika personer i kampanjformat av det här slaget redan 2005-2006 någonstans där, som ett exempel av många, många. Kenza var programledare på MTV 2008, som ett annat väldigt bra exempel på influencer marketing. Och så vidare. Det här arbetssättet var väldigt etablerat även för sju år sedan således.