Idag klockan sex inträffar en symbolisk tyst minut på Twitter och Facebook, med anledning av massakern i Oslo. Idén till den digitala tysta minuten kommer från en grupp personer i Dublin som i tisdags började uppmana vänner och kontakter i sociala nätverk att sprida hashtaggen #twinutesilence.

The Twinute Silence is planned for tomorrow July 29th at 6pm in Oslo, at midday in New York/Boston/Washington and at 9am in San Francisco/Los Angeles

På den här sajten kan du se nedräkningen till den tysta minuten då förhoppningsvis stora delar av Twitter och Facebook kommer att stanna upp, om än bara för en kort stund.


Det känns också viktigt att poängtera att inga twitteryxor kommer att delas ut till de som mot förmodan missar ceremonin, och just under denna minut råkar posta en statusuppdatering om säg, kvällens fredagsmys.